Какво да правя със старите мебели в София и региона

Мебелите все повече и по-често присъстват в домовете ни. Те  могат да бъдат рециклирани, за да се намерят нов живот, както и други продукти. Старите мебели могат да донесат и спестовност на домакинствата или да служат за повторна употреба.

изхвърляне на стара секция

Какви мебели можем да предадем за рециклиране?

Това зависи от това къде живеете. Някои градове имат специални насипни дни за рециклиране, в които жителите могат да поставят старите мебели върху тротоара, докато други изискват да организират извозване с камион или пикап. В някои градове не се предлага услуга по тротоарно вдигане. Направо може да се рециклиране локално от частния дом и с местни услуги за извозване да се предаде на местата за рециклиране. Също така може да помислите за даряване или изхвърляне на стари мебели за благотворителност. В случай, че имате такива и не знаете какво да правите с тях, това би могло да е едно от най-разумните решения.

Дали размерът и теглото имат значение?

Това зависи от това къде живеете. Ако тротоара може да помести големи и обемисти предмети се предлага, да проверите дали има размер или тегло с ограничения. Някои общини също имат ограничения по отношение на броя мебели, които можете да качвате в рамките на определен период от време.

транспорт до депо

Трябва ли да се разглобяват мебели, преди да ги рециклирате?

Обикновено, не е нужно да се разглобяват мебели, преди да ги рециклираме. Въпреки това, вземете услуги по премахване на врати, чекмеджета или стъкло, за да се предотвратят нараняванията.

Може ли дарение за мебели?

Да, можете да обърнете внимание на приспадане за мебели дарение на данъците. Бъдете сигурни, че ще получите подробна разписка от организацията, за направеното дарение.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.