Как и къде да изхвърлите старите си мебели в София?

Как и къде да изхвърлите старите си мебели

Купили сте нови мебели, а сега идва големия проблем, къде да бъдат изхвърлени старите такива. Какво може да направите с тях и от какво да се ръководите сме подготвили накратко за всеки сблъскващ се с този проблем. На първо място старите мебели е трудно да бъдат продадени, не защото не са функционални, а най-вече, защото нямат добра търговска визия. В този момент, повечето хора прибягват към решението да ги подарят, да ги дарят или предадат някъде, където ще им ги вземат, без да се налага да плащат.

Има вариант да бъдат рециклирани всички или поне по-голяма част от старите мебели и от частите и да се създадат нови такива. В България е все по-честа практиката за изхвърляне и извозване на ненужна покъщнина, в това число стари мебели да се вика фирма по хамалски услуги, транспортни услуги или сходни на тяхната дейност, които без заплащане или минимално такова да се захванат по дейността.

Казваме в България, защото в страните от Запада отдавна това е обичайна практика, при която не се налага да пръскате куп пари, нерви и здраве сами да се борите в създадената ситуация.

На днешно време има толкова много институции, които имат нужда от обзавеждане, макар то да е „втора ръка“. Те на драго сърце ще приемат някоя холна гарнитура, стара маса със столове или шкафове.

Има още един вариант и той е старите мебели да бъдат извозени до вехтошар. За целта въпросния човек, няма да ги купува, а вие няма да продавате, единствения въпрос е кой ще поеме транспорта. В случаи, че разходите ще се поделят, добре, но ако нямате друга алтернатива и всичко сами трябва да нагърбвате, по добрия вариант си остава фирма по превозване и изхвърляне. Екипа от такава ще намери място за всичко изнесено от дома ви, без да се налага да търсите решения на въпроси като: „Къде и как да изхвърля старите мебели“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.