Къде се изхвърлят стари мебели в София и региона?

Къде се изхвърлят стари мебели в София?Все по-модерно стана да живеем по екологичните стандарти. В това число никак не е маловажно, на какво лежим в дома, пред телевизора, какво обличаме, къде изхвърляне боклука си. За всяко нещо и с всяко действие, всеки един от нас допринася за замърсяване или опазване на природната среда.

И като се замислим само в региона на София, колко много боклук от бита се излива ежедневно, а когато става въпрос за по-мащабни дейности, тук не засягаме боклука от промишлеността, то нещата клонят към сериозен проблем.

Идва момент, в който вземаме решение да подменим старото канапе с ново. И на ред е изхвърляне на старата мебел, но преди това нека помислим за вариантите, кое и как можем да спасим за нов живот.

Еко-кожа е един от съвременните и модерни начини за обзавеждане напоследък. Разбира се веднага преди покупката ще възникнат редица въпроси около това, колко ще ни струват мебели с еко-кожа, как става почистването на еко-кожа има ли конкретни изисквания и подобни. Хубавото при този материал е, че почистване на еко-кожа може да става бърз, лесно и без никакви усилия. За целта е нужна само мека кърпа и лосион за тяло. Важно е да се запомни, че този материал не подлежи на третиране с белина и други химикали. Участъка от старата мебел се почиства с кръгови движения, а след това се оставя по естествен начин да абсорбира всичко в материята. Старите мебели от дома могат да се спасят и с различни други техники за пребоядисване, претапициране, лакиране и т.н. Дори метода на облепяне с фолио върши идеална работа. За стари мебели пропити от различни миризми, сред които цигарения дим, който трудно може да бъде премахната, може да използвате купичка с оцет и активен въглен, поставена на котлона до закипяване. Миризмата, която се отделя убива всички неприятни миризми в това, в това число цигарения дим от диван, матрак, канапе, завеси, килим. Друг вариант да върнете живота на старата мебел е като поръсите със сода бикарбонат вечер, преди лягане килима, фотьойли и останалите места, където миризмите се застояват.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.