Как и къде се изхвърля покъщнина и стари мебели?

Къде се изхвърлят покъщнина и стари мебели?Купувате си нови мебели и не знаете, какво да направите със старите мебели и покъщнина. Използваната мебел не може да бъде продадена, а това често води до другия вариант – дарение. В случаи, че не разполагате с много пари, може да се опитате да върнете живота на някои от старите мебели. Как да стане това и какво е нужно да направите ще научите в следващите няколко реда.

Старата кухненска маса може да преобразите като нова ако вземете няколко метра фолио и облепите горната част – плота. За краката и основата подгответе фина шкурка, четка и лак. След изшкурване на загрубелите крака на масата, проверете свързващите части и местата с винтове и болтове. Затегнете ги с отвертка ако се налага, а след това покрийте и тях с лак нанесен с четка. Покритието от боя или лак, трябва да е минимум от два пласта, но в зависимост от цвета сами може да решите на момента. Когато лакираните крака на масата и основата изсъхнат, а плота е облепен внимателно с фолиото, може да сглобите тази мебел и да внесете отново в дома.

По същия начин може да се погрижите за кухненските столове или кухненските шкафове. За вторите голяма промяна ще внесе подмяна на дръжки, повредени панти и счупени витрини.

Дивана в хола изисква повече време и майсторлък, защото в повечето случаи налага претапициране. Може да потърсите тапицерско ателие и да уточните визията на желания от вас диван. Фотьойл, табуретки, столове с тапицерия, могат да изглеждат като нови, само с няколко стъпки.

За всяко нещо си има техника, а в случаи, че не сте на ясно как да върнете старата мебел към нов живот, то винаги имате спасение – изхвърляне на стара мебел и покъщнина, чрез фирма по хамалски дейности.

Изхвърлянето на покъщнина и стари мебели на боклука не е правилно, но от фирмата знаят как и къде да извозят всичко непотребно от дома.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.