Къде се изхвърлят боклуци от апартамент в София?

Изхвърляне на боклуци от апартамент

Въпроси свързани с изхвърлянето на боклуци от апартамент не стоят от днес или вчера, те не застрашават само столицата, а са болната тема в глобален мащаб. За складиране на всякакви отпадъци се тръби много, по телевизия, радио и медийни репортажи все по-банална взе да става темата с изхвърляне на боклук, преливащи сметища, данни в цифри, колко тона боклук всеки един гражданин отделя, всяко домакинство и всички статистики с тези промишлени всевъзможни отпадъци, след, колко години и какво би се случило с планетата ни.

За разлика от „Нас“, в модерните и развити страни се вземат и мерки по въпроса с опазването на околната среда, с праволинейното разпределяне на боклуци от апартамент, бита и ежедневието на хората до промишлените такива. По другите страни вече не е „модерно“ да се ползват полета на сметищата, както у нас. В цивилизованите държави, отдавна са навлезли сметищата под формата на огромни изкопи, които представляват система от тръби под, над и в засипания боклук, които отвеждат течностите, отделящи се по време на гниене, на специални места. Целта на тези тръби е течността да не пропива в земята, а от там в подпочвените води. Тук газове, от които най-силно метана, са разположени в близост до електроцентрала, която създава екологично електричество.

Като цяло впуснахме се в доста безконечна тема, чиито въпроси биха събудили мнения и коментари по въпроса. Кое е нещото, което следва да знае всеки съвестен гражданин и с какво може да помогне на природата е главния фактор за темата, а той е свързан с всички онези боклуци от апартаментите ни, за които рядко се замисляме къде трябва да бъдат изхвърлени. Сметищата и контейнерите не са правилният вариант. С намесата и обаждане към фирма по извозването, всеки може да допринесе в голяма степен за природата.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.