Демонтаж и извозване на стара дограма

Към момента съществуват много фирми, които се занимават с непосредствено демонтаж на старата дограма. Най-популярни за демонтажните работи се явява демонтажа на прозорците. Първото, което е нужно да се направи е да се подготви стаята за такъв вид работа. Тази дейност е много прашна и е нужно да се защитят мебелите и техниката, която присъства в стаята. При поставянето на старата дограма е използвано мазилка и замазка. Следствие на това при демонтажните работи се отделя много прах, а това вреди на техниката, защото праха е много малък и прониква навсякъде. Повечето мебели, които не могат да се изнесат от стаята е, нужно да се покрият с тъкан или найлон.  А може и да се изнесат за утилизация.

Демонтаж на стара дограма и извозване до ДЕПО

Следващия, важен етап се явява подготовката на пода към демонтажните работи. Пухкавите килими бързо поемат прах, затова те трябва да се навият и изнесат от стаята. После е нужно да се застели найлоново покритие или вестници. Това ще ускори процеса на почистване след демонтажните работи.

След всички подготвителни работи се пристъпва към демонтажа на дограмата. Започва се работа с премахване на крилата и мазилката. След като се вижда края на рамката, се започва изкъртването й. Това действие може да се счита финално, но още може да се очистят остатъците от мазилка, изолиращи материали и цимент.

След демонтажните работи остава главния проблем – почистване и извозване на отпадъка. Но, ако вие сте наели професионалисти, то този проблем остава тяхна грижа.

Завършващия етап на демонтажната работа на дограмата е все пак е почистване на помещенията, изнасяне на отпадъка за утилизация (късчета мазилка, цимент, остатъци от изолационни материали и отломки от старата конструкция). Всичките отпадъци се събират в чували за смет и се извозват до сметището.

Добре е, преди започване на демонтажа да се уточнят всички нюанси, за да не възникне проблем на по-късен етап и да не се наложи да ги решавате самостоятелно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.