Къде да изхвърлим боклука от мазето и тавана в София?

Къде да изхвърлим боклука от мазето и тавана?

Редовно медиите шумят за застрашаване на природа и околната среда, няма сметища, а изхвърлянето на боклук можел да ни засипе. За цялата страна това е болна тема, а в региона на столицата, софийският боклук се разкарва с камиони. За плановете на строежи на заводи, събирането разделно и депонирането на отпадъците изисква огромни средства. И като цяло всеки може да е достатъчно отговорен и да стане част от цялата „битка по правилно събиране, изхвърляне на боклук от бита и ежедневието ни, можем сами да съдействаме.

За почистване на мазето и тавана от различните складирани с  години боклуци, може да организираме транспорт, да повикаме такъв и да извозим на правилните места. Какво е нужно да бъде направено, колко купища боклук може да помести едно мазе и колко място му трябва, за да се депонира. Погледнато реално, колкото и да са миниатюрни размерите на едно мазе или таванско помещение, то в едни два на два квадрата могат да бъдат поместени толкова много мебели, домашна посуда, неработещи елуреди и куп други неща. Всъщност, няма да е нужно много място, за смислените неща, ако се направи подбор, разчистване и изхвърляне на всички боклуци от мазето и тавана. Къде могат да бъдат изхвърлени те и как да се справим сами с всичко?

Първо не е нужно сами да се борим с цялата „бумащина“, а и защо, да го правим, когато за всичко си има хора. На второ място битовите отпадъци заминават на регламентирани сметища, а за целта от фирмите по извозване са на ясно, къде и как може да стане това.

И като цяло всеки може да направи своята малка чистка на дома, мазе или таван от всякакъв боклук стига да знае как, кога и къде. За всичко останало, е дори тогава си има хора за „тежката работа“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.