Оптимално извозване на мека мебел

Извозване на мека мебел
Извозване на мека мебел

Знаете ли, че в Германия хората сменят мебелите си на всеки 4 година? У нас, разбира се, това не е така. Мебелите от Татово време продължават да „украсяват“ нашите домове минимум още 25 години след разпада на комунизма. Започвате да мислите, защо още държите тази мебел в своите жилища.
Ако вече сте решили да се разделите с нея ще ви трябва извозване на мека мебел до ДЕПО.
Така хамалите ще ви помогнат с утилизацията на старите мебели, без да се налага да се превръщате в негодяй и да оставяте почупеното оборудване до контейнерите за битови отпадъци, за да „икономисате“ някой лев. Дори и да икономисате някой лев от раз, със съседите ви няма да бъде толкова лесно да им обяснявате, защо сте задръстили пътя до контейнерите за боклук, а с тях ще се срещате всеки ден и трябва да сте в добри отношения. Затова, заложете на благоразумието и най-добрият начин да се справите с утилизацията на стари мебели е да се обърнете към професионалните хамали.
Утилизацията преминава в 3 стъпки:
1. Вие избирате фирма, която се занимава с утилизация;
2. Хамалите акуратно изнасят вашите мебели от дома или офиса;
3. Водачите извозват ненужната мебел до полигона за рециклиране;

Да се избави от старите мебели без излишни главоболия е мечта на всеки. Само трябва да се обадите по телефона на фирма за хамалски услуги, за да ви се изчисли стойността при използване на извозване на мека мебел с ДЕПО и да се убедите, че съществува евтин, бърз и качествен сервиз.
По принцип подобни фирми предлагат услуги, като превоз на мебели при жилищно или офисно преместване, съхранение на вещи с тяхното опаковане, предоставяне на хамали и др. Трябва да отбележим, че служителите от такава компания извършват и следните услуги: сглобяване и разглобяване на мебели.
Утилизацията е услуга, при която се унищожават излезли в негодност предмети и мебели, в следствие на естественото стареене и непригодност. С други думи – вашата мебел вече не ви е нужна, тоест е отслужила своя срок, вече не е модна, почти е счупена или просто сте решили да подмените вътрешния интериор, то този случаи коректни хамалите извършват изнасяне на холна гарнитура, спалня, фотйоли и др. с цел утилизация.
Услугата утилизация е актуална, как при малки обем, например утилизация на диван и две кресла, така и при големи – всички мебели от жилището ви, включвайки в себе си не само мебели, но и вещи. Старите мебели, подлежащи на утилизация се извозват до полигон за преработка на отпадъците. Преработка и по-нататъшно използване на излезлите в негодност мебели у нас не се практикува.

Разчистване на стари мебели
Разчистване на стари мебели

Допълнителните услуги при преместване и превоз, както споменахме са: сглобяване и разглобяване на мебели.

1. Сглобяване/разглобяване на мебели при преместване. Ако вашите мебели се нуждаят от демонтаж при смяна на местожителството, хамалите ще ги разглобят и при необходимост ще ги сглобят на новото място. При заявка за превоз необходимостта от сглобяване/разглобяване е желателно предварително да се уговори, защото в зависимост от сложността — това може да отнеме много време и да изисква наличието на специални инструменти. Дребното разглобяване (да се снемат подлакътниците от дивана, да се отвие облегалката, да се разглоби леглото, да се свалят при необходимост стъклените вратички) се извършва преди превоза, а по-сложният демонтаж (на един или няколко шкафа, на вградени мебели, окачени кухненски полици) отнема много време и се извършва по отрано.
2. Утилизацията на стари мебели или пиано. При преместване често възниква необходимост да се избавите от вещи загубили своето предназначение, излезли в негодност или просто не са ви ненужни. Вие можете да поръчате услугата утилизация при преместването или отделно. Може да подадете поръчка за утилизиране на пиано и мебели всякакво количество и състояние, а хамалите ще се справят с всичко
3. Подготовката и опаковката на вещите при преместване можете да поръчате при извозване на мека мебел до ДЕПО.Хамалите ще опаковат домашните ви вещи, битовата ви техника, а всичко, което не ви е нужно ще замине на полигона за преработка.
4. Професионалистите след превоза и доставката на мебелите на новото място, ще наредят, и оформят новият ви интериор. Подреждането на мебелите на новият ви адрес можете спокойно да поръчате на хамалите – те са специалисти с голям опит в тази сфера и ще направят всичко бързо и акуратно.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.