Бригада изнася стари мебели в София

Изнасяне на мебели
Изнасяне на мебели

Любимите ви мебели може да ви служат дълги години, но рано или късно идва време, когато трябва да се разделите с тях. Причините за това може да бъдат много – от счупени мебели до преместване в друга държава. Да стигнете до това решение не е лесно, но след неговото взимане сложностите да се избавите от старите вещи започват.

На практика, старите мебели не се считат за битови отпадъци. Столове, шкафове, дивани и подобни вещи по норматив се отнасят към категорията «едро габаритен отпадък». А, тази категория, на свой ред се приравнява към строителните отпадъци, които също са трудни за утилизация. Както е известно, комуналните служби не се занимават с извозване на строителни отпадъци. Тогава собствениците започват да се чудят, къде да денят отпадъка и едро габаритните мебели. Освен това, за извозване на крупно габаритните отпадъци е нужно разрешение и лиценз. Това касае, както големите строителни компании и отделни физически лица. За получаване на нужните документи е необходимо да се загубят няколко дни. Обидно ще бъде да жертвате своето време заради старият и вече непотребен диван с изтърбушените възглавници!

Разбира се, такива перспективи нормалните хора не ги радват и започват самостоятелно решение на проблема. Добре е, ако непотребната мебел се съхранява в някое ненужно помещение. Тогава може да се опитате да я продадете или безвъзмездно да я подарите на някого с условието да си я извозят. Но, ако мебелите са счупени или изцапани, претенденти за такъв екземпляр няма да се намерят. Тези, които имат вила или просторен гараж, могат временно да ги оставят там. Но, ако не желаете да превръщате своята вила в сметище на отживели вещи, остава ви само едно – фирма изнася стари мебели до ДЕПО.

Така пак има два варианта на развитие на събитията. Вие можете със свои сили да разглобите дивана и да го оставите до близкия контейнер за боклук. Или да го захвърлите в неразглобен вид. Напълно е възможно, на следващия ден мебели да ги няма там. Също е възможно, на следващия ден да ви позвънят работници от комуналните услуги и да ви отправят вежливо предупреждение. В подобни случаи уважаемите работници от комуналните служби казват примерно следното: «За извозване на крупно габаритни отпадъци е длъжен да плати този, който го е изхвърлил. В задълженията на комуналните служби това не влиза. Вие можете в течение на денонощие да утилизирате ненужните ви мебели със собствени сили или да заплатите глоба и пак да ги извозите». Кой от вариантите ви харесва повече?

Изнася стари мебели
Изнася стари мебели

Впрочем, такова развитие на събитията може да се избегне. Достатъчно е веднага да откриете фирма изнася стари мебели до ДЕПО, която ще се заеме с утилизацията им. Професионалистите ще ви избавят от излишните грижи и безпокойства. Решение по всички въпроси ще поемат те.

Какво представлява професионалната утилизация на мебели? В уговорено време до вашия или офис ще пристигне бригада хамали. Те ще изнесат старите мебели от помещенията и ще ги натоварят на товарен транспорт. При необходимост хамалите освен изхвърляне на спалня и диван  ще разглобят старите шкафове, легла и други мебели. По възможност това ще се извърши на стълбищната площадка, за да не се повредят околните предмети и да оставят, колкото се може по-малко боклук. Работата ще се проведе динамично, но със съблюдаване правилата за безопасност. Вие не трябва да заплащате допълнително нищо – всичко това влиза в стойността на услугата.

След натоварването в транспорта вашите мебели ще се отправят за преработка, а вие можете със спокойна душа да обновявате интериора.

Фирмите за хамалски услуги се занимават професионално с утилизация на различни по вид мебели. Хамалите извозват за преработка корпусна и мека мебел с различно тегло и габарити. Вие можете да им позвъните или да направите заявка на електронната поща. При оформяне на заявката ще е необходимо да съобщите количеството етажи, видът на мебелите за утилизация, техните размери и приблизителното им тегло. Също диспечера ще се поинтересува за наличие на асансьор.

Оперативността на техните работници позволява да се извършат услуги за утилизиране на мебели в кратки срокове.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.