Ефективно изнасяне на холна гарнитура

Изнасяне на холна гарнитура
Изнасяне на холна гарнитура

За мнозина изнасяне на холна гарнитура или строителен отпадък се превръща в истински проблем. Защото след завършване на ремонтен участък в дома ни е страшно да се гледа само – какво ли, няма – гора от опаковки, остатъци от строителни материали и прочие отпадъци. А, старият, разклатил се диван, с изтърбушените фотьойли – останали след преместване, може да развалят настроението на всеки човек със своя ужасен вид и като прибавим полуразвалената секция, която всеки момент ще рухне – картинката е пълна. Но, къде може да изнесем старите мебели и главното – с какво?
Служителите на фирма за хамалски услуги с радост ще пристигнат на помощ, като се съобразат с вашите изисквания относно изнасяне и почистване . Утилизацията на мебели не им отнема много време, а вие съвсем скоро ще можете да се наслаждавате на чистота и порядък.

Стойността по извозване на стари мебели е повече от приемлива. Затова е добре да се избавите от всичко, което ви пречи добре да живеете и да получите в награда ценни квадратни метри освобождавайки полезна площ. Фирмите за хамалски услуги ще ви предложат пълен спектър от професионални услуги по утилизация на мебели и други ненужни вещи, включващи и работата на хамали, такелажници, монтажници, и електричари с използване на съвременна специална техника. Опитните специалисти знаят всички тънкости на процеса, затова работата може да се изпълнява без участие на клиента. Отживяло своя срок старо имущество ще бъде сортирано и извозено на сметището или дадено за преработка.
За преработка могат да отиде стара корпусна и мека мебел, кухненски ъгли, гардероби, спални и огледала — хамалите ще ви избавят от всякакви ненужни предмети от интериора, освобождавайки пространство във вашия дом. Остарелите или излезли от строя битови прибори няма необходимост да превозвате отделно, хамалите заедно със старите ви мебели ще ги изхвърлят. Вие можете да поръчате утилизиране на хладилник, фризер, съдомиялна, пералня или шевна машина, както и електро- и газова печка, микровълнова, аудио- и видеоапаратура — и да се наслаждавате на комфорт! Картините, които не съответстват на новата обстановка, счупените играчки, износените дрехи, стари книги — всичко това ще бъде изнесено бързо. След това ще бъде натоварено на камион и извозено. За хамалите това няма да представлява никаква сложност да утилизират и излязла от строя санитарна техника — унитаз, мивки, вана и др.

Изнасяне и утилизация на холна гарнитура
Изнасяне и утилизация на холна гарнитура

Етап на утилизация – мениджърът на компанията ще приеме вашата заявка за оказаните услуги, ще установи количеството и габаритите на мебелите и предметите, като ще подбере най-подходящата специална техника, като ще определи необходимият състав хамали и времетраене на изпълнение на работата.
След пристигане на специалната техника и работна ръка на място ще се извърши разглобяване и изнасяне на холна гарнитура за утилизация към товарният транспорт с последващо натоварване на борда на камиона.
След това имуществото се извозва до мястото за утилизация и се разтоварва.
Цялата крупно габаритна мебел трябва да бъде извозена на сметището от специална компания, защото такива мебели не трябва просто да бъдат оставени до контейнерите за боклук на площадката на двора.

Нека да започнем със стария диван. Както казахме, да изнесем стария диван до контейнера за отпадъци не е позволено. Той не само ще замърси околната среда, но и пряко ще наруши предписаните от закона санитарни нормативни актове.
Извозването на крупно габаритни отпадъци може да стане максимално бързо и ефективно занятие, ако ви помогне специализирана компания. Служителите на подобна компания ще извършат демонтаж на мебелите, ще ги изнесат и натоварят на камиона за превоз до полигона за утилизация.
Не забравяйте, че утилизацията на стар диван е сложно занятие. Диванът се състои от множество части, които се преработват или утилизират. Диванът подлежи на щателно разглобяване, защото неговите компоненти могат да станат ценна суровина. Например, пружините от дивана могат да бъдат преработени в качеството си на метален отпадък. Рамката е от дървесина и може да се преработи за производството на пелети. Тапицерията на старият диван също е ценна суровина. Тя може да се превърне в напълнител за нов диван или автомобилна седалка. Някои видове натурални тъкани след преработка могат да станат напълнители за матраци.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.