Извозване на медицинска апаратура и отпадъци в София

Извозване на медицинска апаратура и отпадъциИзхвърлянето и извозването за утилизация на стара медицинска апаратура е не маловажен въпрос, както и покупката на нови. Например, на вашата компания е нужна нова апаратура, която трябва да поместите в лечебното заведение, но него трябва, като за начало да очистите от старото оборудване. Болшинството промишлено и медицинско  оборудване съдържат много опасни вещества за околната среда и човека, което е недопустимо подобно оборудване да бъде просто изхвърлено без надзор. Такива извозвания извършват всички фирми предлагащи хамалски услуги. Те ще извършат изнасянето, извозването и утилизацията на старото оборудване. Техните специалисти ще решат този проблем, те ще организират извозването и утилизацията на цялото производствено оборудване. Освен това, вие ще получите пълния пакет с отчетна документация.

За всяко предприятие е необходимо ръководството да знае, че въпроса по утилизация на промишленото и медицинското оборудване е сериозно и отговорно дело. Затова, ако се налага на вашата фирма изхвърляне на промишлено оборудване, на което сте намерили замяна, то се обърнете за утилизацията към професионалисти. Те първо ще разглобят всичко на детайли, защото всеки компонент се утилизира по-различен начин. Следващия етап е сортирането (групиране) не елементите. Това се прави по следните признаци:

– Елементи, които могат още да се ползват в производството. Към тях се отнасят валове, различни постъпателни устройства, лагери и други детайли;

– Метални компоненти. Те могат да бъдат от черни и цветни метали;

– Гумени уплътнения и елементи;

 – масла и други смазочни материали;

Когато всички детайли на машините са групирани, се започва завършващия етап на утилизация. Металните изделия се занасят в пункт за приемане на метални отпадъци, гумените елементи, масла и смазочни вещества се извозват до специални предприятия, които се занимават с преработка на такива материали. Не се допуска съхранение на отработени масла и продукти от нефт и мазут на територията на предприятието. Имайте предвид, че това подлежи на огромни санкции.

В България действително съществуват нормативи, регулиращи преработката на всеки елемент на дадена стара машина. Като те включват металните и стъклените компоненти, работни течности, гумирани съединения и др. Относно тези нормативи служителите от фирмите за хамалски услуги са запознати и те съблюдават и спазват нормативните уредби. Затова наемането на такава фирма е повече от необходимост.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.