Как се изхвърлят строителни материали?

Притежаването на нов дом е често срещано явление при младите семейства, които търсят мечтаната къща.

Когато закупуваме нова къща, която реално преди това е била собственост на друг човек, има голяма възможност да попаднем на голямо количество отпадъци, които бихме искали да изхвърлим, извозим или изнесем до подходящо място.

Процесът по изхвърляне, извозване, изнасяне и изземване на отпадъци често е свързан с тежък физически труд, който в повечето случаи за един човек е непосилна задача. Нашата фирма предлага услугата изнасяне и изхвърляне на строителни материали и всякакви отпадъци, като за целта се наемат набор от специалисти, които бързо и експедитивно извършват задълженията си. При нанасяне на ново място е необходимо да се погрижим освен да изхвърлим, извозим и изнесем старите вещи на бившите собственици, а също и да направим освежителен ремонт или изцяло да изградим нова постройка. Тази дейност, разбира се, е свързана с голямо количество строителни отпадъци.

Такива строителни отпадъци могат да бъдат:

 • Стари плочки
 • Бетон
 • Керамика
 • Камъни
 • Остатъци от къртене и др.
Изнасяне и изхвърляне на строителни материали

Нашата фирма изцяло се заема с дейността по изхвърляне , извозване, изнасяне и изземване на строителни материали, тъй като не всеки контейнер е подходящ за изхвърляне на строителни материали. Затова строителните материали трябва да бъдат извозени до подходящо място за тяхното изхвърляне. Може би често сте виждали по контейнерите надписи, които Ви съобщават, че не е правилно да се хвърлят строителни отпадъци в тях. Това е така, защото има регламентирани места, където се изхвърлят, извозват, изнасят и изземват строителни материали.

Кои отпадъци можем да наречем строителни материали?

Строителните отпадъци са тези материали, които остават след значителен или по-малък ремонт на сгради,помещения и др. Разрушаването и къртенето са процесите, които създават най-много отпадъци след себе си. Най-често се срещат следните строителни отпадъци:

 • бетон
 • тухли
 • керемиди
 • плочки
 • керамични изделия
 • дървесина
 • стъкло
 • пластмаса
 • асфалтови смеси
 • гипс
 • метали – мед, бронз, месинг, алуминий, олово, стомана, чугун и др.

Къде можем да изхвърляме строителни материали?

Законът на територията на република България забранява нерегламентираното изхвърляне, извозване, изнасяне и изземване на строителни материали. Ако решите да изхвърлите и извозите своите строителни отпадъци до някое безлюдно място – това е напълно забранено. В повечето случаи на контернерите за боклук пише , че изхвърлянето на строителни отпадъци е строго забранено! Причината да е забранено е свързана с това, че строителните материали са тежки и могат лесно да счупят и повредят контейнерите. Разпиляването на строителни материали в природата може да доведе до замърсяването на околната среда. Строителните отпадъци не се разграждат, което означава, че за тяхната обработка са нужни специални методи различни от тези за битови отпадъци. Нашата фирма извършва Изхвърляне, извозване, изнасяне и изземване на строителни материали, като ги тронспортира до правилните места, където да бъдат рециклирани и евентуално отново да бъдат вкарани в строителството. Глобата, която може да получите за неправилно изхвърляне на строителни материали е от 300 до 1000лв. Затова се доверете на професионалистите да извършат необходимото вместо Вас.

Какво да направите, ако имате строителни материали, които бихте искали да изхвърлите?

Най-доброто решение е да се свържете с фирма, която да се заеме с целия процес по изхвърляне, извозване, изнасяне и изземване на строителни материали. Ние гарантираме бърза и качествена работа. В противен случай трябва да използвате собствен автомобил и да проучите цялата нужно информация относно къде се намират местата за правилно изхвърляне на строителни материали. Ние правим всичко това без да Ви занимаваме с излишна информация. Ние можем да Ви осигури специализирани контейнери за строителни отпадъци за определен период от време или да извозим боклуците Ви. Освен това предлагаме и допълнителни услуги като разтоварване и натоварване, почистване и други. Нека направим света по-добро място за живеене, като спазваме правилата и изхвърляме всеки боклук на правилните места. Нашата мисия е да Ви оттървем от ненужното, за да можете да приветствате новото начало!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.