Оперативно изхвърляне на ненужни мебели

Извозване на ненужни вещи
Извозване на ненужни вещи

Рядко можете да си представите дом без мебели – шкафове, табуретки, библиотека, столове, маси, кресла и дивани. Всички тези мебели превръщат голите стени в дом, където е приятно да си почивате. Но, рано или късно се налага изхвърляне на ненужни мебели, за да се сменят, поради лошата им функционалност се налага да бъдат сменени. Ситуациите, в които може да се налага изхвърляне на отпадъци, ненужни мебели или просто да ползвате услуги на хамали, са различни:
Например, семейството се е увеличило и е нужно да се оформи детска стая, да се купи детско легло и маса за повиване, малка ракла за детските вещи и др.
Може пък да ви е омръзнал бюфетът със скърцащите му вратички и с «естественото му дърво» да прилича на старец. Мда… защо пък да не поставите на негово място ново бюро за компютъра и да оставите бюфета на балкона, за по-добри времена?
Понякога просто ви се иска да смените обстановката, например, да доближите стелажите близко до прозореца, а мебелната гарнитура да поставите на тяхното място. Но не всичко е толкова просто. Оказва се, че високите стелажи са фиксирани към стената, а диванът безпощадно драска паркета.

Изхвърляне на мръсни мебели
Изхвърляне на мръсни мебели

Преди всичко, хамалите акуратно ще разглобят и опаковат мебелите, за да не се повредят докато стигнат до вилата. Стъклените и огледални части задължително ще поставят в картон. Ръкохватките на чекмеджетата и вратичките ще се снемат, а всички крупни детайли ще бъдат опаковани в полиетилен, за да се избегнат надраскванията. Меките елементи на мебелите, такива, като възглавници и матраци, също е необходимо да се защитят при превоз.
Подготовка на помещението

Пространството е нужно да се подготви при пренасяне или изхвърляне на ненужни мебели. Нужно е, да се почисти от излишните предмети, да се освободи място, да се поставят защитни ъгли на дограмата, за да не ги повредим в неподходящият момент. Стените и пода се покриват с листове картон или дебел найлон.
Що се касае за товарният транспорт, не се притеснявайте, защото фирмите за хамалски услуги притежават свой автопарк и техните служители ще подберат за вас най-оптималният и бюджетен вариант. При малотонажните товари в чертите на града предимно се използват малки маневрени машини. Ако вие поръчате изхвърляне на ненужни мебели навярно ще се окаже по-евтино и оперативно. Хамалите с лекота ще свалят ненужните ви мебели, плавно ще преминат през стълбищната площадка и майсторски ще натоварят всичко в камиона. Огромните предмети ще бъдат здраво фиксирани, а малките ще бъдат поставени в кутии. За да се извърши изхвърлянето на ненужни мебели максимално бързо, водачите предварително ще разчетат пътя и маршрута.

Изхвърляне на ненужни мебели
Изхвърляне на ненужни мебели

Стойност
Бъдете убедени, че стойността на изхвърляне не ненужни мебели е евтино и изцяло достъпна услуга за всички. Затова използване услугите на хамали е повече от приятна необходимост. От тях вие ще получите най-добрите цени и непременно ще останете доволни.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.