Транспортиране на хладилник от жилище в София

Платено извозване на отпадъци

Транспортиране на хладилник

Сложната битова техника изисква строго съблюдаване на инструкциите не само в процеса на експлоатация, но и по време на транспортиране. Особено това касае хладилниците. Доставката на хладилник се извършва в строго вертикално положение – прищявка или необходимост? Практически всички производители настояват за превоз на хладилник в строго вертикално положение, а ако това по някакви причини е невъзможно, те дават огромен списък от изисквания, които задължително трябва да бъдат изпълнени при транспортиране в друго положение. Затова, когато се налага транспортиране на хладилник е необходимо да се обърнем към професионалисти.

Защото, като първо, на повечето хладилници компресора е закрепен към рамата с три пружини, натоварването, на които във вертикално положение се разпределя равномерно. В друго положение тя е неравномерна, а при движение, когато не са изключени разклащания и сътресения, пружините могат да се скъсат или просто да се отделят от закрепването, което на практика води до стопроцентно повреждане на компресора. Тогава се образуват пукнатини, през които се оттича хладилния агент, което за хладилника е просто пагубно. Това последствие може да доведе до скъсване на тръбите, по които хладилния агент циркулира.

Като второ, при неправилно транспортиране маслото от компресора се разтича по системата и може да попадне в изпускателната тръба, създавайки утечка, от което хладилният агент не може да се движи по системата и докато не се стече надолу, хладилника няма да замръзва. Именно поради тази причина хладилника не трябва да се включва веднага след доставката. Дори ако хладилника е транспортиран във вертикално положение, той навярно се е клатил и му е необходимо да постои два часа през летния сезон и четири часа през зимния, за да може цялата технологична течност да се смъкне надолу, а в хладното време е добре да загрее до стайна температура.

А какво да направите, ако ви предстои преместване и вие нямате под ръка камион, в който лесно да поберете хладилник с голяма височина? Много просто, обърнете се към фирма за хамалски услуги. Такива фирми разполагат, както с нужния транспорт, така и с бригада хамали. Нейните служители ще свалят от дома ви огромния хладилник, ще го натоварят и разтоварят на нужното място, като ще спазят всички правила по безопасност.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.