Изнасяне и извозване на мебели в София 0888 02 1111

Изнасяне и извозване на мебели в София

Отново идва ред на темата по изнасяне и извозване на мебели в София и то не защото скоро бяха дните, когато правихте ремонт, а защото в региона на София, често се налага хората да подменят жилище, квартира или да се настаняват в нов дом. Не е за пренебрегване и момента, в който всеки търси разнообразие на дома и то може за някои да се свежда в цялостен основен ремонт, за други в претапициране на стени, а за трети в подмяна на паркет. Ние избрахме да се спрем на последния споменат случаи, защото избора на паркет си има своите тънкости, с които не всеки е съвсем на ясно, за разлика от избор на тапети или латекс.

Приемаме, че се прави промяна на дома и всичко започва от изнасяне и извозване на мебели в София. За целта има фирми, които предлагат този вид услуги плюс допълнителни такива като хамалски работи, опаковане и превози, почистване и т.н. Като цяло услугата не струва скъпо, но за клиента е голяма отмяна, на фона на всичко, което тепърва предстои.

Време е да разгледам видовете паркети на пазара. На най-обикновения ламиниран паркет няма да се спираме в детайли. Днес той е евтиния и често е предпочитан, пък и за повече информация може да се допитате до приятели, служители в магазина, съседи. Всеки го ползва.

За избор на слоен паркет трябва да се знае, че съдържа няколко пласта дърво. За най-повърхностния такъв е известно, че е от качествено дърво и има дебелина 3 до 8 мм, а следващите слоеве са, за да гарантират неговата здравина. Предлага се в лакиран и оцветен вид. Не се поддава на деформации и подлежи на освежаване с лак или боя.

Другия добър паркет е масивния паркет, известен още като „класически”. Състои се изцяло от дърво и може да е лакиран, байцван, в зависимост от интериора. Естественият паркет може да се обновява многократно с т. нар. циклене. Има изолационни и естетически качества. За недостатък се смята податливостта му към влага, само тя може да го увреди.

Като цяло видовете паркет се делят на две групи: изработени от европейски дървета и направени от екзотични дървета. Сред популярните у нас е дъбовият паркет. Идва ред на екзотични дървесни типове паркет и накрая буковият паркет. Най-висока цена държи паркета от ясен и орех. Те имат специфична краска, която определя цената им. Интересен и много харесван е паркета от дъб и кестен, те са със златиста окраса, а паркет от тик, венге и палисандър имат махагонен или тъмнокафяв цвят. За паркет от череша и падук са характерни червените и кафеникави нюанси. Сред много популярните и модерни паркети се нарежда този от бамбук, той внася светлина на помещението. За да се постигне истинско майсторско аранжиране в тоновете на паркет и мебели е да се изберат екзотичните видове дърво. Те се комбинират перфектно с меки тапицирани мебели.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.