Разчистване на дворно място от боклуци в София

Разчистване на дворно място от боклуци

За всякакъв род разчиствания на боклуци може да разисквам твърде дълго. Нека започнем с едно малко по-нестандартно разчистване, това на дворно място, което дори по-рядко често се налага да вършим. На първо място нека разгледаме термина “боклук”, който по право има четири значения и те са:

1. Купища отпадъци, нечистотии и прах на едно място. Наричат се още смет;

2. Място, на което се изхвърлят всички отпадъци, от разнородни по вид дейности. Негов синоним е още бунище;

3. Наречие и за нещо, което е лишено от ценности;

4. Оборски тор, кал, смет и нечиста работа

Дадохме отговор на първия въпрос – що е то боклук. В буквалното значение на боклук и в дворното място боклуци има много.

Те са от всякакъв характер, както естествени – оборска тор, кал, пясък; керемиди от покрива на стара къща; дървета, клони и изсъхнали храсти; чак до строителни материали и всичко използвано в бита и ежедневието на хората. Към последните се отнасят стари мебели; износени дрехи, превърнати в парцали; домашна посуда, вещи и вехтории, буркани от зимнина, бидони и бурета, че дори неработещи електрически уреди; автомобилни части, гуми, железа и други.

За всички изброени до момента боклуци, които присъстват в дворните места на стари къщи по селата и вилните зони може да се повика фирма по почистване. Тя включва комплексни услуги от товарене и събиране на всякакви боклуци, тяхното разпределяне по тип и вид, до превозването им със служебни автомобили до указани за целта места.

Разчистване и извозване на дворно място от боклуци може да се окаже най-трудната задача, с която сте се захващали, а когато къщата е купена наскоро и на по-ниски цени, то почти сигурно е и двора да не е оправен.

За да решите въпроса, без да хабите здраве и сили и без да се ровите в цялата мръсотия повикайте екип от специалисти.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.